Eparchia Wrocławsko-Koszalińska Kościoła Greckokatolickiego w Polsce

PL UA EN

НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЯК ЗБРОЮ ЗЕРНО, ОСНОВНИЙ ПРОДОВОЛЬЧИЙ ПРОДУКТ! – ПАПА ФРАНЦИСК

НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЯК ЗБРОЮ ЗЕРНО, ОСНОВНИЙ ПРОДОВОЛЬЧИЙ ПРОДУКТ! – ПАПА ФРАНЦИСК

Далі Святіший Отець зазначив, що старець із псалма, що бачить свою старість як поразку, «наново відкриває уповання на Бога». Він відчуває потребу в допомозі, а тому звертається до Господа: «У твоїй справедливості вирятуй мене і визволь; прихили до мене твоє вухо і спаси мене. Будь скелею пристановища для мене, твердинею міцною, щоб мене врятувати. Бо ти моя скеля й моя твердиня». Ця молитва засвідчує «вірність Бога та призиває Його здатність потрясати сумління, викривлені нечутливістю до притчі смертного життя, яке потрібно оберігати в його цілісності». «Боже, не віддаляйсь від мене; Боже мій, поспіши мені на поміч! Хай осоромляться, хай щезнуть противники душі моєї; нехай вкриє ганьба й зневага тих, що бажають зла мені», – молиться він.

«У дійсності, ганьба повинна впасти на тих, які визискують слабкість хвороби та старості. Молитва оновлює в серці літньої людини обітницю вірності та благословення Бога. Похила віком людина наново відкриває молитву та свідчить про її силу. Ісус в Євангеліях ніколи не відкидає молитву потребуючого допомоги. Похилі віком з огляду на свою слабкість можуть навчити тих, які переживають інші життєві етами, що всі ми потребуємо ввіритися Господеві, призивати Його допомогу. В цьому сенсі всі ми повинні вчитися від старості: саме так, існує дар у тому, щоб бути старими, який полягає в тому, щоб ввіритися піклуванню інших, починаючи від Бога», – сказав Папа, зазначивши, що існує «вчення старості», яке відкриває «вирішальні горизонти для реформи нашої цивілізації», яка «необхідна для блага всіх». «Концептуальна та практична марґіналізація старості псує всі пори життя, не лише старість», – підкреслив він.

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

https://www.vaticannews.va/uk/pope/news/2022-06/papa-zaklyk-pro-eksport-zerna-z-ukrajiny.html

Фото – https://www.facebook.com/opetro.fostyk/posts/1437242680054257

о. Петро Фостик

Dodaj komentarz