Eparchia Wrocławsko-Koszalińska Kościoła Greckokatolickiego w Polsce

PL UA EN

«НАШ БОГ Є ЛЮБОВ’Ю, ВІН ЛЮБИТЬ НАС НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО, ЗАСЛУЖИЛИ МИ ЦЕ ЧИ НІ», — ГЛАВА УГКЦ ДО МОЛОДІ У 307-Й ДЕНЬ ВІЙНИ

Ти завжди можеш кинутися в обійми свого Небесного Отця, який дав тобі життя, який дає тобі його щомиті, який щодня дихає тобою у любові і тому ти живеш, дихаєш, дієш, можеш любити в цьому житті. Про це, звертаючись до української молоді, сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 307-й день повномасштабної, великої війни, яку російський загарбник, колонізатор і окупант приніс на мирну українську землю.

Підсумовуючи ранкові новини за добу, Предстоятель зазначив, що на всій лінії фронту як і в попередні дні, осердям військової сутички, чи не найбільшої в Європі після Другої світової війни, є Донеччина — міста Бахмут та Авдіївка.

«Відповідно до ранкових повідомлень, росіяни поставили собі за мету до кінця року вийти на адміністративні кордони Донеччини. Але ми бачимо, що Господь Бог руйнує нечестиві плани тих, хто вважає себе могутніми світу цього. Він захищає бідних, смиренних, завжди є на боці тих, хто плаче і кого несправедливо кривдять», — сказав архиєрей.

«Знову постраждало прикордоння на Сумщині. Вчора ворог потужно ударив з артилерії та іншого виду зброї по Харківщині. Південна частина нашого сивочолого Дніпра також перетворюється на лінію фронту, бойових зіткнень. Ворог нещадно обстрілював лівий берег Херсонщини. Масованого удару зазнало місто Нікополь на Дніпропетровщині. Ми нині дізналися, що був серйозно пошкоджений газогін та електромережі — все необхідне для забезпечення тепла, умов для існування, виживання людям на цих постраждалих, зранених землях», — додав Патріах.

Сьогодні Блаженніший Святослав продовжив скеровувати своє звернення до української молоді. Духовний батько молоді звернувся до українських дівчат і хлопців із таким благовістом: наш Бог є любов’ю, Він любить нас незалежно від того, заслужили ми це чи ні.

Друже, пам’ятай, закликав Патріарх, що навіть коли ти вчиниш щось зле, згрішиш, коли сам відчуваєш, що ця поведінка тобі не подобається, то мусиш чітко і ясно усвідомлювати, що й тоді Господь Бог тебе любить!

«Коли ми, Божі діти, грішимо, тоді Бог найперше бачить свого сина (свою доньку), а потім ту недобру річ, недобрий випадок, який він (вона) пережили. Тому Він любить нас понад усе. Ніколи не сумнівайся в цьому, незалежно від того, що відбувається у твоєму житті. Бог безмежно любить нас у будь-яких обставинах!» — запевнив Отець і Глава УГКЦ.

«Ми називаємо нашого Небесного Отця Батьком», — ствердив Предстоятель. Благословенна та дитина, сказав він, яка має добрий приклад батьківства і материнства, коли тато і мама справді її дуже люблять.

«Така дитина має змогу усвідомити, що це люди, які на цій землі найбільше їй бажають добра, готові пожертвувати собою для неї, своєї дитини», — зазначив Глава УГКЦ.

«Але інколи так стається, що земний батько далеко або відсутній взагалі, або може не був тим, якого ти потребував (потребувала). Але можу впевнено сказати: ти завжди можеш кинутися в обійми свого Небесного Отця, який дав тобі життя, який дає тобі його щомиті, який щодня дихає тобою у любові і тому ти живеш, дихаєш, дієш, можеш любити в цьому житті», — запевнив Глава Церкви.

На його переконання, любов, яку Бог має до нас є осердям християнської віри. «Ба більше, Бог перший нас полюбив. Коли ми ще про Нього не знали, не мали ніякого особистого стосунку з Ним, Він першим нас полюбив і з тої джерельної першості Божественної любові випливає все решта», — пояснив Глава УГКЦ.

«Серед війни, ненависті, вбивств, каліцтва, горя і сліз ми, християни, покликані ділитися нашою вірою в Божу любов до нас, бо тільки так можемо перемогти зло. Тільки так ми можемо не уподібнитися агресору, який у своїй люті намагається нищити все живе. Лише віруючи в Божественну любов і будучи її носіями, зможемо перемогти в цій нерівній борні, зможемо захистити життя, захистити простір життя і любові для себе та майбутніх поколінь», — переконаний Предстоятель.

«Боже, благослови Україну! Боже, благослови наших хлопців і дівчат на фронті! Боже, дай нам силу Твоєї любові, яка народжує героїв! Боже, благослови нашу Батьківщину Твоїм справедливим, небесним миром!» — попросив духовний лідер українців.

https://ugcc.ua/data/nash-bog-e-lyubovyu-vin-lyubyt-nas-nezalezhno-vid-togo-zasluzhyly-my-tse-chy-ni-glava-ugkts-do-molodi-u-307-y-den-viyny-1737/

Департамент інформації УГКЦ

Щоденні воєнні звернення Глави УГКЦ 27 Грудня 2022 року https://www.facebook.com/100044542621668/videos/618452526753195/?__so__=permalink

о. Петро Фостик

Dodaj komentarz

Close Menu