Eparchia Wrocławsko-Koszalińska Kościoła Greckokatolickiego w Polsce

PL UA EN

ГЛАВА УГКЦ У 352-Й ДЕНЬ ВІЙНИ: «У ДРАМАТИЧНИХ ОБСТАВИНАХ ВІЙНИ КОЖЕН МУСИТЬ ВІДНАЙТИ СЕНС СВОГО ЖИТТЯ І СЛУЖІННЯ»

У драматичних обставинах війни кожен із нас мусить віднайти сенс свого життя і служіння, здійснити ту місію на добро своєї Церкви, рідного народу, яку дарує нам Господь Бог. Щоб перемогти і жити далі, ми мусимо відповісти на це Боже покликання. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 352-й день повномасштабної кривавої війни.

Предстоятель відзначив, що впродовж минулої доби наша Батьківщина переживала потужну масовану атаку російських ракет. «Прошу всіх наших слухачів в Україні не нехтувати цими сигналами, спускатися в бомбосховища, тому що ворог завдає масованої ракетної атаки, і ми не знаємо, куди прилетять ці російські „подарунки“ з неба», — наголосив Глава Церкви.

«Але ми дякуємо Господу Богу і Збройним силам України за те, що живі, що маємо силу, мужність і мудрість для того, щоб обороняти Батьківщину. І хочемо, щоб, попри звуки сирен, нас почув увесь світ, коли ми заявляємо: Україна стоїть, Україна молиться, Україна бореться!», — зазначив Блаженніший Святослав.

За його словами, упродовж останніх днів ми роздумували над тим, що таке особисте покликання людини, християнина.

Часом обставини нашого життя, вважає духовний лідер, можуть бути перешкодою для того, щоб ми зрозуміли Господнє покликання. Ми живемо серед шуму, гамору, маємо багато інших пропозицій, що можемо зробити у своєму житті, багато варіантів, який життєвий шлях обрати. Тому той лагідний Божий голос може бути приглушений криком людського недбальства чи навіть людської хтивості.

«Щоб почути Божий поклик і на нього відповісти, потрібно налаштуватися на глибоке слухання Божого слова та звертати увагу на деталі щоденного життя, навчаючись читати очима віри події, навіть драматичні обставини війни, та відкриваючись несподіванкам Святого Духа. Лише в такий спосіб можна почути і збагнути цей Божий поклик, який сьогодні звернений до нас», — переконує Блаженніший Святослав.

Проте, продовжив Глава Церкви, щоб відповісти на покликання, ми не повинні чекати того моменту, коли станемо досконалими, позбудемося своїх обмежень і гріхів. Потрібно з відкритим серцем почути Господній поклик, розпізнати особисту місію в Церкві та світі і жити нею в нашому сьогоденні.

Фото: Сухопутні війська ЗС України

Департамент інформації УГКЦ

https://ugcc.ua/data/glava-ugkts-u-352-y-den-viyny-u-dramatychnyh-obstavynah-viyny-kozhen-musyt-vidnayty-sens-svogo-zhyttya-i-sluzhinnya-2108/

Щоденні воєнні звернення Глави УГКЦ 10 Лютого 2023 року https://www.facebook.com/watch/?v=658894942659134

о. Петро Фостик

Dodaj komentarz

Close Menu