Eparchia Wrocławsko-Koszalińska Kościoła Greckokatolickiego w Polsce

PL UA EN

ГЛАВА УГКЦ У 256-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ: «МИ ПРОСИМО ГОСПОДА БОГА, ЩОБ ЗУПИНИВ УБИВЧУ РУКУ АГРЕСОРА»

Бо доти, доки російський окупант продовжуватиме нас убивати, нищити наші міста і села, ми зможемо тільки ліквідовувати наслідки злочинів. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 256-ий день масштабної війни росії проти України.

Предстоятель відзначив, що ворог невпинно нищить критичну інфраструктуру наших міст і сіл. За останню добу ворог знищив інфраструктуру 35 міст. І вчора всіх сколихнула заява міського голови Києва Віталія Кличка, що місто готується до блекуауту. Він звернувся до людей із проханням готувати теплі речі, запаси води, бо настає справді дуже важкий період і року, й історії міста Києва.

«Але Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!», — сказав Глава Церкви.

Блаженніший Святослав продовжив роздуми над тим, як нам лікувати рани українського народу.

Блаженніший Святослав відзначив, що коли ми знаємо причину хвороби, тоді можемо боротися проти неї, а не проти її наслідків. І тоді хвороба може бути подолана. Розуміючи, що причина більше не вражає людину, ми перебуваємо на дорозі до зцілення рани.

«Тому цієї неділі ми насамперед просимо Господа Бога, щоб Він силою благодаті Святого Духа знищив саме зло, диявола і його слуг, які поневолюють, нищать, ранять тіло України. Ми просимо Господа Бога і весь цивілізований світ зупинити вбивчу руку агресора. І тоді з Божою допомогою силою благодаті Святого Духа, Святими Таїнствами Церкви і лікарським мистецтвом ми загоїмо і зцілимо наші рани», — запевнив Глава Церкви.

Предстоятель закликав пам’ятати про наших медичних працівників, які рятують життя не тільки в лікарнях і шпиталях, а й там, де йдуть бої.

«Ціною власного життя, під кулями і снарядами, у польових умовах вони роблять операції, рятують наших захисників, військових і цивільних. Наші парамедики, які надають першу медичну допомогу на полі бою, а потім вивозять поранених у безпечні місця, часто самі потрапляють під ворожі обстріли. Для нас, християн, життя кожної людини, кожного воїна, кожної цивільної особи є безцінним. Бо життя дарував нам сам Бог. Задля порятунку земного життя медики трудяться з усією самовіддачею. А ми маємо пам’ятати про їхню працю й жертовність і всіляко їх підтримувати», — наголосив Блаженніший Святослав.

Предстоятель закликав, щоб до нас сьогодні промовив митрополит Андрей Шептицький своїм словом про справедливий мир, бо як не буде миру, ми тільки ліквідовуватимемо наслідки військової агресії і постійно боротимемося з гуманітарною кризою чи навіть із катастрофою.

Як прийде мир, ми зможемо й справді залікувати рани і бути зціленим Богом народом. Тому каже нам митрополит: «Кожний бо розуміє, що мир, який не рахувався би з потребами народів і при якому народи вважали би себе скривдженими і ними були би в дійсности, не був би ніяким миром, радше причиною нових, чимраз гірших ускладнень і взаємних ненавистей, які мусіли би довести до нових воєн».

Наслідки ракетної атаки на Запоріжжя, 9 жовтня, фото: State Emergency Service of Ukraine

https://ugcc.ua/data/glava-ugkts-u-256-yy-den-viyny-my-prosymo-gospoda-boga-shchob-zupynyv-ubyvchu-ruku-agresora-1342/

Департамент інформації УГКЦ

Щоденні воєнні звернення Глави УГКЦ 6 Листопада 2022 року – https://www.facebook.com/head.ugcc/videos/3149758488668882

Фото – https://www.facebook.com/opetro.fostyk/posts/1553213691790488

о. Петро Фостик

Dodaj komentarz

Close Menu