Eparchia Wrocławsko-Koszalińska Kościoła Greckokatolickiego w Polsce

PL UA EN

ГЛАВА УГКЦ У 211-Й ДЕНЬ ВІЙНИ: «ЗВІЛЬНЕНИХ З ПОЛОНУ ТЕПЕР МУСИМО ОГОРНУТИ НАШОЮ ЛЮБОВ’Ю ПІСЛЯ ЖОРСТОКОСТІ РОСІЙСЬКОГО ОКУПАНТА»

Дякуємо Господу Богу за те, що, можливо, вперше за останні місяці ми отримали добру новину про звільнення наших військовополонених. Понад двісті осіб вдалося звільнити з російського полону. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 211-й день повномасштабної війни росії проти України.

«Дякуємо Господу Богу за порятунок їхнього життя. Тепер маємо огорнути їх увагою, молитвою і любов’ю, щоб залікувати рани, які вони носять на душі й тілі після жорстокості російського окупанта», — додав Предстоятель.

За його словами, по всій лінії фронту ідуть тяжкі кровопролитні бої.

«Українські війська звільняють північ і південь нашої Батьківщини, але кожен сантиметр української землі скроплений кров’ю наших захисників», — сказав Глава Церкви.

Архиєрей відзначив, що за останню добу багато поранених і вбитих було серед цивільного населення впродовж останньої ночі. У Запоріжжі, сказав він, сталася велика трагедія — ворог випустив по місту 9 ракет. Одна з них влучила в готель у центральній частині. Є загиблі і поранені, багато людей опинилося під завалами і в ці хвилини тривають рятувальні роботи. Помолімося за постраждалих і за тих, хто мужньо рятує людей з-під завалів у Запоріжжі.

«Ворог надалі системно руйнує інфраструктуру наших міст, але, попри всі болі і страждання, Україна стоїть, Україна бореться, Україна молиться», — наголосив він.

У цей день Глава Церкви продовжив роздуми, як шанувати Бога Творця навіть у часі війни.

Одне з важливих правил, за його словами, каже про роль людини у Божому творінні: «Будь відповідальним Божим управителем і розпорядником у Божому створінні. Раціонально і мудро управляй природними ресурсами, уникай зайвих відходів у повсякденному житті та діяльності».

«Господь Бог, створивши світ, бачив і вчинив вінцем свого творіння саме людину. Тож людина в цьому світі має особливу роль — бути Божим розпорядником, управителем, економом. Усе створене скероване до людини і служить їй. Людина може правомірно користати з природних багатств, які дає Бог-Творець у Його створінні. Проте мудрий управитель ресурсами ніколи не приведе до їх зменшення або виснаження», — вважає Глава Церкви.

«Існує правило, — відзначив Блаженніший Святослав, — мудрого управління, розпорядження природними ресурсами: зменшуй, повторно використовуй і переробляй те, що споживаєш. Маємо вчитися зменшувати споживання природних ресурсів (наприклад, шукаючи відновлювані засоби енергетики), повторно використовувати те, що ми вже одного разу взяли для своїх потреб, а також переробляти плоди нашої життєдіяльності, тобто те, що залишилося».

Українська земля, наголошує духовний лідер, так потребує доброго, вправного господаря, який би її не нищив, а шанував як матір-годувальницю.

«Українська земля Цього воєнного року наша земля щедро вродила, щоб забезпечити нас усім потрібним. Раціонально, мудро використовуймо і споживаймо те, що вона нам дає, плекаймо її плідність, а також з вдячністю ставмося до Господніх дарів!», — закликав Глава УГКЦ.

Звільнені з російського полону українські військові, 21 вересня 2022 року, фото: t.me/zsuwar

https://ugcc.ua/data/glava-ugkts-u-211-y-den-viyny-zvilnenyh-z-polonu-teper-musymo-ogornuty-nashoyu-lyubovyu-pislya-zhorstokosti-rosiyskogo-okupanta-1019/

Департамент інформації УГКЦ

Звернення Глави УГКЦ, 22 Вересня 2022 року – https://www.facebook.com/head.ugcc/videos/497982012202290

Фото – https://www.facebook.com/opetro.fostyk/posts/1516841422094382

о. Петро Фостик

Dodaj komentarz

Close Menu